Detta händer på Solhem 9

Nya broschyrer utlagdaBroschyrbank

Posted by Per och Christina Berglund Mon, December 17, 2018 16:31:43

Hej!
Nu har vi lagt ut nya broschyrer i broschyrbanken, mestadels på skogsbruk och under "ÖSA" som en snäll och trevlig "följare" av Solhem 9 har delat med sig av, vilket vi är mycket tacksamma för.
http://www.solhem9.se/broschyrbank_skogsbruksmaskiner.htm

Vi vill samtidigt med denna uppdatering passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Hälsningar från Bertil, Per och Christina.

Blog image

Film och information om AgriaFastigheten Solhem 9

Posted by Per och Christina Berglund Sun, July 01, 2018 12:24:02

Hej!
Här kommer en liten hälsning från oss i Habo. Nu har vi lagt in en film och information om Agria 2800 D.

http://www.solhem9.se/Tradgardsmaskiner.htm

Filmen visar hur jag kör denna maskin med ett av dess redskap på en åker. Det roligaste med detta är att: på mitten av 1960-talet hade min far Yngve Sporrong exakt denna maskin som sitt arbetsredskap. Bertil lyckades spåra upp den som ägde Agrian (2016) och till hans stora glädje lyckades han med att få köpa Agrian an dess dåvarande ägare. Nu finns den i hans stora samling av "smått och gott".

Fortsatt trevlig sommar!

Med vänliga hälsningar

Bertil, Per och Christina

Trevlig försommar!Övrigt intressant

Posted by Per och Christina Berglund Sat, May 26, 2018 16:01:04

Hej!
Vi ville bara önska er alla en trevlig "försommar" och hoppas att fortsättningen av sommaren 2018 skall bli lika solig och fin som försommaren nu har varit.
Vi sliter för fullt med byggnationer, målning, inredning av lantbruksmuseet m.m.
En del av museet är så gott som klar, den andra blir klar inom en snar framtid.
Med vänlig hälsning
Bertil Sporrong
Christina och Per Berglund.

Bilder från första delen av lantbruksmuseet

Blog image

Blog imageGlad PåskResor

Posted by Per och Christina Berglund Sat, March 31, 2018 17:03:11

Hej!
Här kommer en Påsk hälsning och en önskan om att Ni alla får en fortsatt fin påskhelg! Nu har jag lagt upp 3 nya resmål:

http://www.solhem9.se/Resor_sida_4.html

som vi gjorde under 2017. Vi ligger lite "efter" med uppdateringar på Solhem 9. Minst 50 broschyrer väntar på att förvandlas till PDF-filer och läggas ut på broschyrbanken, men det kommer så småningom.
På grund av den sena våren blir allt vad "nybyggnationer" handlar om, fördröjt och försenat. Vi håller fortfarande på med det nya bygget för "lantbruksmuseet" som vi hoppas skall kunna "öppnas" till sommaren för visning. Men allt har sin tid, och mot vädrets makter har vi inget att sätta emot, vi kan bara konstatera att våren är väldigt sen i år, som den säkert är för många andra av er.

Fortsatt trevlig påsk!
Önskar Bertil, Per och ChristinaTvå nya resor inlagdaResor

Posted by Per och Christina Berglund Tue, February 06, 2018 17:00:23

Hej!
Hoppas att ni inte har snöat över i den plötsliga "vargavintern" som nu råder. Kanske jag kan få er att drömma er bort till varmare breddgrader genom att ni nu kan titta på bilder från Kanada-USA och Italien, dit jag reste under 2017.
http://www.solhem9.se/Resor_sida_3.html

Med hjälp av Christina Berglund har jag gjort ett litet experiment i det fotoalbum som handlar om Italien resan, jag har lagt in textbilder med information om de olika museer och platser vi besökte på resan. Jag skulle bli väldigt glad om ni kunde ge mig respons på vad ni tycker om detta! Är det bra eller är det helt ointressant? Hör av er via bloggen eller till min mail: bertil.sporrong@telia.com
Det skulle vara jätte bra att veta inför kommande resefotoalbum som jag kommer att lägga ut på hemsidan.

Hoppas att våren kommer snart, då drar jag igång med nya byggprojekt till mina olika samlingar och mitt kommande lantbruksmuseum.

Med vänliga hälsningar
Bertil SporrongGod Jul & Gott Nytt ÅrÖvrigt intressant

Posted by Per och Christina Berglund Wed, December 20, 2017 13:38:58

Blog image

Nya broschyrer inlagdaÖvrigt intressant

Posted by Per och Christina Berglund Fri, June 16, 2017 10:58:54

Hej!
"Livet" på Solhem 9 har nu stått stilla ett tag. Detta på grund av att vi startat upp den nya hemsidan: http://batmotorsidan.se/index.html
på vilken vi lagt ner en hel del tid. Dels med att skapa ett museum utifrån Bertil Sporrongs båtmotorsamling och dels med att fotografera och sedan skapa sidorna och lägga ut dessa på nätet. Men nu har vi lagt ut cirka 50 nya broschyrer i vår broschyrbank på Solhem 9:http://www.solhem9.se/Broschyrbank.htm

Vi håller även på med ett nytt projekt: ett lantbruksmuseum. En hel del saker är inköpta till detta museum, och vi hoppades att vi skulle få detta klart för visning innan sommaren 2017. Dock visade det sig att våra lokaler var alldeles för små, så nu är bygget igång med en extra utbyggnad för lantbruksmuset. Förhoppningsvis står detta klart till nästa sommar.

Nu får vi önska er alla en trevlig midsommar och en solig och fin sommar 2017.

Blog imageMed vänliga hälsningar
Bertil, Christina och Per Berglund

Nya resor och lite informationResor

Posted by Per och Christina Berglund Mon, January 16, 2017 12:36:17

Hej!
God fortsättning på det nya året! Nu har jag lagt in två nya resor som skedde under 2016: En av resorna var ett besök på Flygvapen museet i Linköping och en resa gjorde vi i september 2016 då vi for till Västkusten och bl.a. besökte Aeroseum - flygmuseet i Säve. Fotoalbumen finns på denna länk:
http://www.solhem9.se/Resor_sida_3.html

Hemsidan "Solhem 9" har ju funnits på internet i ganska många år. Många gånger har vi tänkt att vi skall försöka förbättra den och göra den lite mer lättöverskådlig. Dock har tiden inte räckt till för att göra om Solhem 9 och detta blir ett framtida projekt. Vad vi däremot har gjort är följande:

Vi har nu startat en helt ny sida vilken enbart skall innehålla båtmotorer - utombordsmotorer- och inget annat. Vi arbetar nu gemensamt med att skapa både den nya hemsidan och en fin utställningslokal för Solhem 9:s stora båtmotorsamling. Ett "mastodont arbete" som dock sakta går framåt...
Hemsidan kommer att innehålla historik och bilder på olika utombordsmotorer, filmer - där vi lägger in ex.vis provkörningar av motorerna m.m. Lite marin historia vi finner intressant med kopplingar till utombordsmotorerna, broschyrer och manualer på motorerna och lite annat smått och gott.

Arbetet med hemsidan startade i dec-2016 och nu uppdateras den hela tiden allt eftersom vi hinner med att lägga in nytt material. Länk till sidan:
http://batmotorsidan.se/index.html

Vår förhoppning är att ni som följer oss på Solhem 9 även skall följa med oss på den nya sidan. Att det finns intresse för innehållet på Solhem 9 får vi hela tiden bevisat, då folk skickar mail med frågor och olika kommentarer. Sidan är enligt vårt webbhotells statistik väldigt välbesökt, och förhoppningsvis kommer även "Båtmotorsidan" att väcka samma intresse i framtiden.

Med vänliga hälsningar

Christina Berglund (webbansvarig)