Detta händer på Solhem 9

Detta händer på Solhem 9

Detta händer på Solhem 9

Här presenteras aktuella saker om vad som händer, både på hemsidan och samlingen i stort.

Nya resor och lite information

ResorPosted by Per och Christina Berglund Mon, January 16, 2017 12:36:17

Hej!
God fortsättning på det nya året! Nu har jag lagt in två nya resor som skedde under 2016: En av resorna var ett besök på Flygvapen museet i Linköping och en resa gjorde vi i september 2016 då vi for till Västkusten och bl.a. besökte Aeroseum - flygmuseet i Säve. Fotoalbumen finns på denna länk:
http://www.solhem9.se/Resor_sida_3.html

Hemsidan "Solhem 9" har ju funnits på internet i ganska många år. Många gånger har vi tänkt att vi skall försöka förbättra den och göra den lite mer lättöverskådlig. Dock har tiden inte räckt till för att göra om Solhem 9 och detta blir ett framtida projekt. Vad vi däremot har gjort är följande:

Vi har nu startat en helt ny sida vilken enbart skall innehålla båtmotorer - utombordsmotorer- och inget annat. Vi arbetar nu gemensamt med att skapa både den nya hemsidan och en fin utställningslokal för Solhem 9:s stora båtmotorsamling. Ett "mastodont arbete" som dock sakta går framåt...
Hemsidan kommer att innehålla historik och bilder på olika utombordsmotorer, filmer - där vi lägger in ex.vis provkörningar av motorerna m.m. Lite marin historia vi finner intressant med kopplingar till utombordsmotorerna, broschyrer och manualer på motorerna och lite annat smått och gott.

Arbetet med hemsidan startade i dec-2016 och nu uppdateras den hela tiden allt eftersom vi hinner med att lägga in nytt material. Länk till sidan:
http://batmotorsidan.se/index.html

Vår förhoppning är att ni som följer oss på Solhem 9 även skall följa med oss på den nya sidan. Att det finns intresse för innehållet på Solhem 9 får vi hela tiden bevisat, då folk skickar mail med frågor och olika kommentarer. Sidan är enligt vårt webbhotells statistik väldigt välbesökt, och förhoppningsvis kommer även "Båtmotorsidan" att väcka samma intresse i framtiden.

Med vänliga hälsningar

Christina Berglund (webbansvarig)Nytt resmål

ResorPosted by Bertil Sporrong Wed, August 24, 2016 10:40:16
Hej!
Det var nu ett tag sedan hemsidan uppdaterades med något nytt. På hemmafronten händer det en hel del, därav har hemsidan kommit lite i skymundan. Nu finns en stor samling båtmotorer hemma i mina uthus och garage. Planerna framöver är att göra något extra bra av dessa motorers historia, men mer om detta får tiden framöver utvisa. Idag har min webbmaster Christina lagt ut bilder från den Norge resa jag och min reskamrat gjorde i juni-2016.
http://www.solhem9.se/Resor_sida_3.html
Det var en intressant resa. Vi fick se mycket av landets vackra natur, och även besöka olika museer och städer. Norge är ett mycket vackert land, men som chaufför missade jag nog en del av helhetsupplevelsen, då jag var tvungen att på de ibland mycket krokiga vägarna, ha full koll på var jag hade mitt fordon på vägen.
Fortsatt trevlig sensommar önskar jag er alla!
Med vänliga Hälsningar
Bertil Sporrong

En ny resa 2015

ResorPosted by Bertil Sporrong Thu, December 24, 2015 13:06:51
Hej!
Nu har vi lagt ut ytterligare en resa med ett fotoalbum på hemsidan. Resan gick till Frankrike - (Franska Rivieran) Italien och Schweiz. Det var en spännande och lärorik resa. Att se partikelacceleratorn i Cern och befästningsstaden Carcassonne var minnen för livet. Casinot i Monte Carlo var ungefär som jag hade föreställt mig.
http://www.solhem9.se/Resor_sida_3.html
Med vänliga julhälsningar!
Bertil Sporrong

Nostalgiresa på Gotland 2015

ResorPosted by Bertil Sporrong Thu, July 09, 2015 16:07:28

Hej igen!

Nu har vi gjort ytterligare en mycket intressant "nostalgiresa" på Gotland. Bilderna finns i ett fotoalbum på denna länk: http://www.solhem9.se/Resor_sida2.htm

Med vänliga hälsningar
Bertil SporrongNy resa inlagd på hemsidan

ResorPosted by Bertil Sporrong Mon, July 06, 2015 11:09:55

Hej!
Nu har vi lagt in ett fotoalbum med bilder från den mycket intressanta resa jag gjorde till Kina under våren 2015. http://www.solhem9.se/Resor_sida2.htm

Hoppas att allt är bra i sommarvärmen!

Med vänliga hälsningar
Bertil Sporrong2 nya resor finns nu inlagda på hemsidan

ResorPosted by Per och Christina Berglund Tue, January 27, 2015 18:13:49

Hej!
Nu finns det två nya resor inlagda på hemsidan: http://www.solhem9.se/Resor_sida2.htm

Resa till Australien och St Petersburg 2014.

Med vänlig hälsning
Christina Berglund (webbansvarig på Solhem 9)

smiley3 st nya resor

ResorPosted by Per och Christina Berglund Sun, July 27, 2014 18:24:03
Nu har vi lagt ut 3 st nya resor http://www.solhem9.se/Resor.htm Resa till USA 2011, Dubai 2013 samt den nyligen gjorda resan "Motornostalgiresa på Gotland 2014./Bertil

Två nya resor inlagda

ResorPosted by Per och Christina Berglund Mon, April 07, 2014 17:08:09

Nu finns två nya resor inlagda på hemsidan, med "fotoalbum" man kan bläddra i. Resorna är USA 2010 och Polen 2013.

http://www.solhem9.se/Resor.htmNext »